Top 7 centrale termice in functie de review-urile cumparatorilor

Constructii

De multe ori experienta cuiva cu o central termica conteaza mai mult decat descrierea produsului sau specificatiile tehnice. Poate unii dintre noi nici nu intelegem atat de bine unele specificatii, cum ar fi nivel de zgomot 50dB. O fi zgomotoasa, n-o fi, nu stiu.

 De aceea am facut un top al celor mai bune centrale termice in functie de notele cumparatorilor. Am facut si un rezumat al review-urilor gasite pe eMag, ce sunt sigur ca au sa va fie de ajutor.

Toate centralele din top sunt de 24kW.

 

Locul 7: Centrala termica conventionala Motan KPlus C22 SPV 23MEF, Gaz, Tiraj fortat, 24 kW, Montare centrala termica – murala

Nota: 3.67 6 review-uri

Pret: 2.170 Lei

Parerile cumparatorilor sunt impartite. Sunt utilizatori care recomanda centrala, dar altii care reclama probleme. Printre probleme: senzorul de temperatura al apei din circuitul de incalzire.

 

Locul 6: Centrala termica conventionala Motan Sigma 24, Gaz, tiraj fortat, afisaj electronic, randament 93%, Montare centrala termica – murala

Nota: 3.86 22 review-uri

Pret: 1.970 Lei

Ce am aflat din review-uri este ca centrala este produsa in Romania, cu piese din Europa.

Pretul este accesibil, majoritatea cumparatorilor spunand ca sunt multumiti de raportul calitate/pret.

Centrala are design placut, compact, reglaj digital pe afisaj LCD. Este usor de montat. Are inclus cosul de evecuare a gazelor arse in pachet, iar garantia standard este de 3 ani.

Ca si puncte negative, mai multi utilizatori au semnalat ca centrala e zgomotoasa, consuma mai mult decat un Vaillant, adica randamentul este ceva mai mic. E de recomandat sa montati termostat de camera deoarece centrala are reglaje doar pentru vara si iarna. Par sa apara si fluctuatii de temperatura cand prepara apa calda, dar treptat se stabilizeaza la temperatura dorita. Un alt utilizator spune ca in decurs de 1 an a trebuit sa cheme de 3 ori service-ul Motan. In principal a aparut eroarea E20, o data din cauza impamantarii de la priza, alta data din cauza mufei de pe valva. Un alt cumparator spune ca a avut o eroare la instalare, care a fost eliminata din soft, si a durat foarte mult pana s-a rezolvat cu garantia. Cel mai grav comentariu este de la un proprietar care in decurs de 1 an avut 5 probleme grave cu centrala termica si nu o recomada.

 

Locul 5: Centrala termica in condensare Ferroli DivaCondens F24 E, Gaz, Tiraj fortat, 24 kW, Montare centrala termica – murala

Nota: 4.56 9 review-uri

Pret: 2.499 Lei

Majoritatea revie-urilor spun ca centrala este putin zgomotoasa, cu debit slab la doua surse de consum. Zgomotul este putin deranjant pt pretentiosi, dar nici silentioasa nu este. Cu toate acestea, la capitolul caldura/randemnt/consum este ok. Cu un ambient conectat la ea, apa menajera la 40° si 48°C in calorifer, in cea mai geroasa luna din 2017, un utilizator a platit 105 lei la gaz.

 

Locul 4: Centrala termica cu condensare Bosch Condens 2000 W ZWB24-1RE, Gaz, 24 kW, Afisaj LCD, Montare centrala termica – murala

Nota: 4.64 11 review-uri

Pret: 3.199 Lei

Isi merita banii. Este foarte silentioasa. Se comporta ok, atat la apa calda cat si la caldura. Centrala da randament. Dupa prima regularizare la gaze este cu 200 de ron mai putin fata de anul trecut. Un utilizator mentioneaza ca a cumparat-o de pe eMag la 2.400 lei, desi noi am gasit-o cu 800 lei mai scumpa. Poate era la reducere.

 

Locul 3:  Centrala termica in condensare Ariston Cares Premium 24 EU, Gaz, Tiraj fortat, 24 kW, Display digital  

Nota: 4.79 19 review-uri

Pret: 2.617 Lei

Toate review-urile pe care le-am gasit pe site sunt positive. Centrala are un randament super, functioneaza silentios iar pretul este ok. Este foarte eleganta si silentioasa. Este perfecta pentru apartamente de 80mp. In cazul in care presiunea e prea mica sau se opreste gazul, central intra in avarie si afiseaza o eroare specifica, care este explicate in cartea tehnica.

Centrala nu vine cu termostat, deci acesta trebuie cumparat separate.

 

Locul 2: Centrala termica in condensare Ariston Clas Premium EVO 24 EU, Gaz, Tiraj fortat, 24 kW, Display digital, Montare centrala termica - murala

Nota: 4.83 18 review-uri

Pret: 3.040 Lei

O central termica premium, de 5 stele. O centrala buna pentru un apartament de 3 camere: incalzeste 6 calorifere in 10 secunde. Vine cu toate documentele si kit-ul de evacuare. Afiseaza coduri de eroare cand sunt probleme si se poate identifica rapid cauza (lipsa apa, lipsa gaz, flacara, presiune prea mare/mica in instalatie, etc)

 

Locul 1: Centrala termica in condensare Ariston Genus Premium Evo 24 EU, Gaz, Tiraj fortat, 24 kW, Afisaj LCD, Montare centrala termica - murala

 

Nota: 4.92 13 review-uri

Pret: 3.386 Lei

Centrala functioneaza perfect, este foarte silentioasa, are multi senzori si auto-reglaje. Se preteaza pentru instalatii in pardoseala. Pentru functionare in regim de condensatie si la randament maxim trebuie sa aveti calorifere supradimensionate cu minim 10-15% decat necesarul termic al casei. Pentru evacuare condensatie trebuie racordata la o scurgere.

Meniul interfetei este destul de complex dar te poate ajuta sa o reglezi asa cum doresti.

Daca o conectezi cu interfata Ariston Sensys NET poti sa o monitorizezi si de la distanta.

Un comparator spune ca centrala functioneza bine, dar consumul nu este cu 30% mai mic. Un alt cuparator este foarte multumit. Factura i s-a redus la jumatate, in comparatie cu cealalta centrala, care avea deja 15 ani.

Pentru montarea unei centrale termice apeleaza cu incredere la cere5.ro 

Pentru alte servicii de instalatii oferite de cere5.ro vezi pagina Instalatori.