Trenduri in amenajarea birourilor in anul 2020

Afaceri

Atunci cand ajungem la birou, ne dorim ca inainte de verificarea casutei postale sa ne savuram cafeaua intr-un spatiu placut, care sa ne motiveze. Din acest motiv, In ultima perioada firmele din Romania au inceput sa acorde o atentie deosebita design-ului spatiilor in care angajatii isi desfasoara activitatea sau se relaxeaza. Proiectarea spatiilor

de birou nu este o sarcina usoara. Companiile devin din ce in ce mai complexe in ceea ce priveste functiile si operatiunile lor. Cei care lucreaza la proiectarea locului de munca trebuie sa anticipeze nevoile in continua evolutie ale angajatilor, creand in acelasi timp un mediu de brand coerent, care sa includa inovatia, cultura si viziunea corporativa a companiei.

Inovatia, in special, este un domeniu esential pentru multe companii. Cu tehnologii in evolutie rapida si cerere de proiectare bazata pe wellness, firmele sunt din ce in ce mai constiente de importanta investitiilor In proprietati flexibile si progresive; proprietati care imbunatatesc performantele angajatilor dar care contribuie si la bunastarea si fericirea lor la locul de munca. Spatiile de lucru sunt concepute pentru nevoi multiple de afaceri, cu scopul de a imbunatati performanta si productivitatea, de a atrage noi recruti talentati, de a spori bunastarea si inspiratia acestora.

Pe langa acestea un spatiu modern trebuie ingrijit corespunzator, iar o firma de curatenie se poate ocupa de acest aspect. In acest sens, cei de la Conex Clean, cu o experienta de peste 7 ani in domeniu, ofera o gama variata de servicii pentru curatenia spatiilor de birou.

Lucrand cu angajatori majori din toata America de Nord, consultantii de design Ambius sunt tot timpul la zi cu noile tendinte. Potrivit acestora, tendintele in 2020 cu privire la amenajarea spatiilor de birouri sunt:

Tendintele Macro, care se caracterizeaza prin flexibilitate dinamica ce permite transformari complete de la sala de sedinte la podcast studio, la zona de productie, la un spatiu linistit, semi-privat; de la pereti mobili si mobilier usor, mobil, la iluminare si tehnologie reglabile, aceste aspecte permit angajatilor sa transforme Incaperile Intr-o clipa.

Caracteristici precum birouri prefabricate din lemn si sticla, lemn construit in mod elaborat si pereti de muschi, mese de cafea realizate din butucuri de copaci conservate si lemn rafinat, recuperat, sunt toate adaugari populare la noul design al spatiului de birou. Noul mediu de birou include acum caracteristici care se regasesc de obicei in serviciile de ospitalitate, precum restaurante, bucatarii dotate cu electrocasnicele corespunzatoare, seminee si mobilier confortabil, sali de jocuri, pereti de stanca si zone de fitness completate cu dusuri si spa.

O noua tendinta este design-ul durabil, care presupune proiectarea durabila si integrarea materialelor de constructie reciclate. Acesta tendinta pune accent pe eficienta energetica bazata pe tehnologie, pe conservarea mediului, pentru a stabili o relatie mai armonioasa intre natura si cladirile noastre.

Tenditele Micro se caracterizeaza prin scheme de culori monocromatice, care presupun utilizarea de diverse nuante indraznete, dramatice, palete de pietre pretioase si finisaje mate, care sunt de obicei echipate cu plante verzi sau accente de muschi, flori si accentuate cu lumini.

Specialistii de la ColourFutures, au afirmat ca Zori Linistite sau Tranquil Dawn este culoarea anului 2020 in materie de vopseluri. Zori Linistite este o culoare blanda, pozitiva, revigoranta asemeni unei raze de soare. Semnifica dorinta oamenilor de a gasi un sens in viata lor si de a fi provocati din punct de vedere creativ.

Laurie Pressman, vicepresedinte al Institutului Pantone a declarat ca albastrul (classic blue) este culoarea pentru inceputul anului 2020. Albastrul dar si nuantele de turcoaz, tonurile calde ofera o stare de liniste, de zen. Acestea vor da startul in materie de texturi.

Plantele din birouri si spatii comerciale sunt aproape obligatorii in zilele noastre. Avand in vedere design-ul plantelor in cladiri in cautarea unei imagini durabile si bine-transmise, ”green-ul” a devenit si continua sa fie o caracteristica incontestabila in viitorul design-ului de birouri. Bucatarii mobilate, ghivece de flori si cosuri tesute, perne si covoare - acesta este noul trend pentru birouri.

Indiferent daca alegeti sau nu sa respectati tendintele 2020 in materie de birouri, speciliastii va recomanda sa pastrati o legatura cu mediul, dand in acelasi timp spatiului o nota personala.